John Spithoven benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau

 

Gisteren is John Spithoven, tot eind 2023 voorzitter en nu adviseur van Stikstofclaim, koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor boeren. Hij kreeg de versierselen opgespeld door Hans Martijn Ostendorp, burgemeester van Buren.

De burgemeester roemde de jarenlange inzet van Spithoven voor met name de melkveehouderij en zijn enorme vechtlust om het beste voor de boeren te bereiken. Voor de Nederlandse Melkveehouders Vakbond was hij onder meer nauw betrokken bij het fosfaatdossier. Dankzij zijn grote dossierkennis en kritische opstelling heeft hij veel ellende weten te voorkomen.

Spithoven was in 2018 een van de oprichters van Agrifacts en vervulde in het eerste jaar de rol van voorzitter. Een jaar later, in 2019, was Spithoven mede-oprichter van Stikstofclaim. Dankzij zijn onbegrensde energie en inzet, werd menig zaak gewonnen en heeft deze organisatie inmiddels ruim 3.000 aangeslotenen. “Men zegt over u: John vocht altijd als een leeuw voor de belangen van boeren, zowel individueel als collectief”, aldus de burgemeester.

Helaas moest Spithoven vanwege gezondheidsredenen eind vorig jaar een stap terug doen. Desondanks bleef hij actief als adviseur en hielp hij boeren die klem kwamen te zitten tussen de regels.

“Uw inzet stijgt uit boven hetgeen van een vrijwilliger cq bestuurder verwacht mag worden. U bent een voorvechter, niet alleen voor alle agrariërs maar eigenlijk voor de hele Nederlandse bevolking. Want, als de agrarische sector wordt weggesaneerd komt de voedselzekerheid in het geding!, besluit burgemeester Ostendorp.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *